Gynekologi

Vår Gynekolog, Ottar Kåre Rekkedal, har lang og solid erfaring. Han har pasienter fra hele Innlandet, men folk kommer også langveisfra pga hans gode rennommé og store kunnskap.

ottor kåre rekkedal gynekologi gjøvik

Kort om vår behandling

Ottar Kåre Rekkedal har lang og solid erfaring som gynekolog. Han har pasienter fra hele Innlandet, men det kommer også pasienter langveisfra pga. hans gode rennommé og store kunnskap. Han bruker god tid ved alle undersøkelser, og det er satt av 30 minutters konsultasjon til alle pasienter.

For timebestilling kan du booke online eller ringe vårt sentralbord på telefon 61 14 50 50. For andre spørsmål kan du henvende deg pr.mail. booking@mjoskirurgene.com

Henvisning er ikke nødvendig!

Behandlinger

Myndighetene anbefaler at alle kvinner mellom 25 og 69 år tar livmorhalsprøve regelmessig for å forebygge utvikling av livmorhalskreft. I sjeldne tilfeller kan også kvinner under 25 år utvikle livmorhalskreft, slik at vi anbefaler dette til alle kvinner.
For kvinner over 50 år er kreft i livmor eller eggstokk/eggleder den dominerende kreftformen. Dette gir ikke alltid symptomer tidlig i sykdomsforløpet, men kan oppdages ved en ultralydundersøkelse via skjeden. Ultralydundersøkelse via skjeden er derfor rutine hos oss.
Dersom det er celleforandringer ved livmorhalsprøven vil laboratoriet utføre en utvidet undersøkelse av materialet for å avdekke om det foreligger HPV-virus. HPV-virus er i de aller fleste tilfeller helt ufarlig, men kan medføre økt fare for livmorhalskreft. Dersom det foreligger HPV-virus vil laboratoriet anbefale når du bør komme til ny kontroll. Dette vil du få beskjed om av legen.
Dersom du har behov for prevensjon finnes det mange alternativer. En samtale og undersøkelse hos gynekolog vil hjelpe deg til å finne ut hva som passer best for deg. For deg som ønsker hormonspiral, kobberspiral eller P-stav har vi dette på lager slik at du slipper å få resept av fastlege for å kjøpe dette på forhånd.
Disse kan være akutte eller kroniske, eller de kan variere i takt med menstruasjonssyklusen. Underlivssmerter kan komme både fra kjønnsorganene, urinveiene og tarmsystemet. Smertene kan ha mange årsaker som betennelser, muskelknuter i livmoren, endometriose, ovarialcyster m.m. Dersom du har underlivssmerter anbefaler vi en time hos gynekolog for utredning og behandling, samt gi deg gode råd som kan hjelpe deg.
Mange godt voksne kvinner sliter med ulike underlivsplager. Det kan være dårlig hud i underlivet, tørr skjede, livmor fremfall, hyppige urinveisinfeksjoner, plager grunnet manglende østrogenprodusksjon, samlivsvansker og manglende sexlyst. I de fleste tilfeller finnes det gode løsninger for å minske/fjerne plagene og en samtale/undersøkelse hos gynekolog vil kunne hjelpe deg.
Dersom du og din partner har forsøkt å barn i minst et år uten å lykkes kan man kalle det nedsatt fruktbarhet. Årsaken kan ligge både hos mannen og kvinnen. Dette kan ha mange årsaker og i mange tilfeller finnes behandling som kan hjelpe. Undersøkelsen omfatter også kvinner – par som av ulike årsaker ønsker behandling i utlandet. Gynekologen kan utrede og anbefale behandling. Les mer på helsenorge.no: https://helsenorge.no/sex-og-samliv/barnloshet-infertilitet
Dette er et ganske vanlig problem hos kvinner som har født barn. I en norsk undersøkelse rapporterer 30 prosent kvinner at de har urinlekkasje. Urininkontinens kan klassifiseres som lett, moderat eller alvorlig. Det er to typer; «Hastverkslekkasje», også kalt urgeinkontinens. Dette kan behandles med tabletter eller Botox. «Aktivitetslekkasje», også kalt stressinkontinens. Behandling kan være operasjon eller enkle hjelpemiddel. Dersom du er usikker på hva årsaken kan være eller ved fremtredende plager bør du undersøkes av gynekolog. Han vil kunne anbefale hvilken behandling som passer for deg.
Dette kan ha mange årsaker, men rammer særlig unge kvinner og kvinner nær overgangsalderen. Forklaringen er ofte hormonforstyrrelser eller bivirkning fra hormonell prevensjon. Enhver blødning fra livmoren utenom den normale menstruasjonsperioden betegnes som uregelmessig blødning. I verste fall kan det være tegn på ondartet sykdom, det er derfor viktig å få svar på hvorfor man har dette. En undersøkelse hos gynekolog vil kunne avklare årsaken og evt. gi behandling.
Dette er en tilstand som kjennetegnes av symptomer som økt nivå av mannlige kjønnshormoner, mange små cyster på eggstokkene og sjeldne og/eller uregelmessige menstruasjoner. Denne tilstanden rammer ca 15 prosent av kvinner i fertil alder. Dette behandles ofte med P-piller, men dersom man har barneønske og ikke blir gravid, kan det være nyttig med en utredning hos gynekolog.
Dette er en sykdom hvor vev som normalt er på innsiden av livmoren begynner å vokse andre steder. Dette kan være smertefullt og gjøre det vanskelig å få barn. Årsaken er ukjent. Behandlingen avhenger av om du ønsker å bli gravid eller ikke. Dersom du ikke ønsker å bli gravid kan du bruke hormonpreparater som P-piller, hormonspiral, P-stav eller P-sprøyte. Dersom du har barneønske kan kirurgisk behandling for å fjerne endometriosen være det beste alternativet. Dette kan lette smertene og øke muligheten for graviditet. Alternativt kan man få fertilitetsbehandling. Utredning og evt. behandling for endometriose kan vår gynekolog bistå deg med.
Er seksuelt overførbare sykdommer som smitter ved sex og munnsex. Dersom du har hatt ubeskyttet sex og har mistanke om at du kan være smittet av kjønnssykdommer er det viktig at du tester deg. Dette både for å få riktig behandling tidlig, men også for å unngå å smitte andre. Du kan lese mer om kjønnssykdommer på helsenorge.no: https://helsenorge.no/sykdom/kjonnssykdommer
Fosteret er synlig ved ultralydundersøkelse ca 3 – 4 uker etter en blir gravid. På dette tidspunktet kan man se om fosteret er i live og om det er flere enn ett anlegg. Fra uke 10 – 11 kan man se etter nakkeforandringer som kan indikere gen avvik. Nå ser fosteret ut som et barn. Ofte, men ikke alltid, kan en ta 3D ultralyd av barnet.
Det vil si at bildet ser 3-dimensjonalt ut slik man ser i det virkelige liv. En slik undersøkelse bidrar til å styrke det følelsesmessige båndet mellom foreldrene og det ufødte barnet. Denne undersøkelsen anbefales i mellom uke 26 – 29, best resultat kan man få i uke 27 og 28. På dette tidspunktet i graviditeten er det rikelig med fostervann og fosteret har som regel ikke lagt seg så langt ned i bekkenet med hodet ennå. Dette er det gunstigste tidspunktet for å kunne få gode bilder av ansikt, hender og føtter.

Prisoversikt

Priser gjeldende fra 19.02.24:

  • Konsultasjon med celleprøve/bakterieprøve/ultralyd: 1850,-
  • Kontroll etter mindre enn seks måneder: 1390,-
  • 1 årskontroll med celleprøve/ultralyd: 1850,-
  • Dersom du ikke møter til timen din eller avbestiller senere enn 24 timer før undersøkelsen på virkedager, må du betale et gebyr på 1.500,- kroner som er fastsatt av Helse- og omsorgsdepartementet. I tillegg kommer et fakturagebyr på 71,- kroner.
  • Bestilling av resept pr tlf.: 250,-
  • Innsetting av spiral uten lokalbedøvelse: 250,-
  • Innsetting av spiral med lokalbedøvelse: 300,-
  • Fjerning av fastsittende spiral med lokalbedøvelse: 300,-
  • Fjernelse av Kondylomer (kjønnsvorter) med elektroreseksjon i lokalbedøvelse: 800,-
  • Vevsprøve fra livmorshinne: 300,-
  • Konsultasjon kvinne med mann – med nødvendige prøver og klinisk undersøkelse: 2400,-
  • Oppfølgingsamtale – kvinne med mann: 1190,-
  • Full utredning av celleforandringer i livmorhalsen med kolposkopi og biopsi fra livmorhals: 1690,-
  • Ultralyd av gravide – vanlig ultralyd: 1990,-
  • 3D og live 2D ultralyd av gravide. Minnebrikke med bilder inkludert: 2100,-
  • Graviditetstest: 100,-
  • Kobberspiral: 1050,-
  • Hormonspiral: 1600,-
  • P-stav: 1600,-
  • Ring/pessar (ved fremfall av livmor eller urinblære): 300,-