Øyelege

Det vi gjør mest av hos Mjøskirurgene, er fjerning av grå stær. HELFO dekker kostnadene for inngrepet, og vi er to leger som tilsammen opererer ca 1400 øyne årlig.

bjørn simensen

Kort om vår behandling

Skjeve hornhinner

«Skjeve hornhinner» kan i dag korrigeres med en spesiallinse slik at pasienten ikke trenger brille etterpå. Dette innebærer noe ekstrakostnader såvel ved grå stær-operasjon som RLE.

Grå stær (Cataract)

Dette er den ”snille stæren” og det er linsen inne i øyet som gradvis blir grå med årene. De fleste over 70 år får det i større eller mindre grad, men de fleste trenger ikke å gjøre noe med det. Skade eller arvelig disposisjon, gjør at også yngre mennesker kan få grå stær. Når grå stær opereres, fjernes den grå linsen (som ligger inne i linseposen) og erstattes av en kunstig linse av akryl eller silikon (som da blir liggende på plass inne i linseposen). Snittet er så lite (ca. 2 mm) at kirurgen ikke trenger sy, ultralydteknikk benyttes, ikke laser. Bedøvelse skjer med øyedråper og operasjonen varer i ca. 10 minutter. Øyedråper brukes ca. 4 uker etter operasjonen. Om brille trengs etterpå, bør det gå ca. 1 måned før den tilpasses.

Viktig informasjon

Dersom du tidligere er operert med laser, er det en fordel å ha med optikermålinger gjort før operasjonen. Dette kan du innhente der du ble operert.

Forhåndsregler etter operasjon

Lev som vanlig etter operasjonen. Ikke bruk øyesminke så lege du bruker øyedråper etter operasjonen. Ikke bad i klorvann de første 4 ukene. Unngå å gni deg i øyet.

Prisoversikt

Priser gjeldende fra 01.02.22:

  • Forundersøkelse: 375,-
  • Operasjon 1 øye / 2 øyer inkludert linse og øyedråper: 691,- for ett øye, 1.007,- for begge øyner. Ved frikort: 321,- for ett øye, 632,- for begge øyner. Ikke benyttet time faktureres med 1.050,-.
  • Etterkontroll: 375,-

  • Vanlig linse: 0,-
  • Torisk linse: 4000,- pr.linse
  • Fine Vision: 6000,- pr.linse
  • Fine Vision torisk: 8000,- pr.linse
  • Ikke benyttet time faktureres med 1050,-.
synskirurgi grå stær