Øyelege

Det vi gjør mest av hos Mjøskirurgene, er fjerning av grå stær. HELFO dekker kostnadene for inngrepet, og vi er to leger som tilsammen opererer ca 1400 øyne årlig.

bjørn simensen

Kort om vår behandling

Grå stær (Cataract) – svært kort ventetid

Dette er den «snille stæren», en øyesykdom som gjør at linsen blir uklar. Dette kommer gradvis og gjør at man ser stadig dårligere. Dette kan kun bedres med en smertefri operasjon. Dette er den mest utførte operasjonen i verden, i Norge utføres ca 50.000 operasjoner pr. år

Under operasjonen, fjernes den grå linsen (som ligger inne i linseposen) og erstattes av en kunstig linse av akryl eller silikon (som da blir liggende på plass inne i linseposen). Snittet er så lite (ca. 2 mm) at kirurgen ikke trenger sy, han benytter ultralydteknikk.

Bedøvelse skjer med øyedråper og operasjonen varer i ca. 10 minutter pr. øye. Øyedråper brukes ca. 3 uker etter operasjonen. Om brille trengs etterpå, bør det gå ca. 1 måned før den tilpasses.

Skjeve hornhinner

«Skjeve hornhinner» kan i dag korrigeres med en spesiallinse slik at pasienten ikke trenger briller etterpå. Prisen for en slik spesiallinse kommer i tillegg; kr. 3.000,-.

Viktig informasjon

Dersom du tidligere er operert med laser, er det en fordel å ha med optikermålinger gjort før operasjonen. Dette kan du innhente der du ble operert.

Forhåndsregler etter operasjon

Lev som vanlig etter operasjonen. Ikke bruk øyesminke så lenge du bruker øyedråper etter operasjonen. Ikke bad i klorvann de første 4 ukene. Unngå å gni deg i øyet.

Prisoversikt

Priser gjeldende fra 01.08.23:

  • Forundersøkelse: 990,-
  • Operasjon: 15.000,- pr. øye
  • Torisk linse: 3.000,- pr. linse


NB: Om du er henvist fra optiker eller øyelege gjelder andre priser.

synskirurgi grå stær